INTERIJER S ELEMENTIMA PRIRODE

posted in: INTERIOR DESIGN

Sve češće pribjegavamo prirodi i prirodnim elementima u našim domovima, bilo da se radi o cvijeću i bilju, pamučnim ili lanenim tkaninama, namještaju u masivnom drvu, ratanu, koži ili elementima u mramoru i kamenu.
Brinemo i sredstvima s kojima čistimo naše domove, izbjegavamo kemikalije i sve češće koristimo prirodne i ne štetne sastojke. Više se ne može reći da je to globalni trend, postalo je to sama potreba. Došli smo do točke kada je naš planet enormno onečišćen; uzmimo u obzir samo more koje grca u otpadu i mikroplastici i samim time narušava cijeli eko sustav. Danas je potreba živjeti na održiv način, kretati se, izbjegavati jednokratnu plastiku, kupovati organski uzgojene namjernice, živjeti okružen prirodom i probuditi svijest u drugima o štetnostima koje donosi nemar. Normalna stvar je razvrstavati otpad, no brojni su oni koji to ni danas na žalost ne čine, uz jeftine isprike. Krenimo od malih stvari, krenimo od sebe i svog doma, pokrenimo se i učinimo nešto za naše sutra.

Fotografije interijera koji vam danas donosim odličan su primjer kako u vlastiti dom uvesti prirodne elemente. Tegle za biljke od terakote, zdjele od drva, lagane deke i posteljina od lana ili pokoja biljka.
Možete kupiti nove komade, rabljene na sajmovima ili preko oglasnika, udomiti neželjenu biljku koju su susjedi ostavili pokraj kontejnera ili podariti život staroj stolici koju ste pronašli na selu u kući bake i djeda.
Suživot starih i novih komada namještaja u dizajnu interijera nije neka novost, a gledajući skandinavsku estetiku možemo vidjeti jako dobre primjere.

Interijer na fotografijama je bazičan u bijelo-sivoj kombinaciji s decentnim detaljima u pastelnim tonovima koji čine dom i grade samu priču o prostoru i životu vlasnika. Nema glomaznih komada namještaja pa prostor od svega pedesetak kvadratnih metara izgleda prozračno i čisto.

Inspirirajte se fotografijama u nastavku i možda se i vi odlučite na neku malu, a veliku promjenu u vašem životnom okruženju.

 

 

 

interior styling | Nouvel Interiör

photography | Anders Bergstedt / IG

for Entrance Fastighetsmäkleri / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *