IMA NEŠTO U TAMNIM TONOVIMA

posted in: HOME TOUR, INTERIOR DESIGN

Da skandinavski interijeri nisu uvijek svijetli i prozračni dokazuje stan u kojem je nekada živjela švedska dizajnerica i stilistica Lotta Agaton. O Lotti sam pisao nebrojeno puta, pokazao vam brojne interijere za koje potpisuje dizajn (i opet ću), proveo vas kroz njezin štokholmski ured, a sada vam donosim galeriju fotografija njezinog nekadašnjeg doma. Veliki sam ljubitelj njezina rada i estetike i osobno je smatram danas jednim od najvećih imena u dizajnu u Skandinaviji (i šire).

Mogli ste primijetiti da Lotta jako voli prirodne materijale, tkanine, krzna, drvo, mramor i s velikom lakoćom slaže komponente u smislenu cjelinu. Njezini interijeri bogati su organskim formama, suvremenim dizajnerskim komadima, klasicima, ikoničnim lampama i zanimljivim detaljima.

Svoju karijeru započela je kao asistentica fotografa editorijala raznih časopisa o dizajnu i tako stekla iskustvo i formirala stil svojstven samo njoj i prepoznatljiv diljem svijeta. Kažu da slika govori tisuću riječi, pa da ne budem suhoparan i pišem činjenice dostupne svima na Googleu, donosim galeriju da sami procijenite sviđa li vam se ova tamnija strana skandinavskih interijera.

Styling I Lotta Agaton Interiors

Photography I Pia Ulin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *