HANS VERSTUYFT | PENTHOUSE U ANTWERPENU

posted in: INTERIOR DESIGN

Nedavno sam u bespućima interneta naletio na fotografiju vrlo minimalističke kuhinje. Donji elementi, izrađeni u drvu oraha, prostiru se od zida do zida i kao da su umetnuti, uvučeni u sam zid s radnom plohom i zidnom oblogom u istom sivkastom vapnencu.
Vrlo upečatljivo, zanimljivo i elegantno. Zaintrigiran, počeo sam istraživati o čijem se tu dizajnu radi i došao do imena koje mi je zapravo vrlo poznato i čiji rad pratim već nekoliko godina – Hans Verstuyft.

Hans Verstuyft belgijski je arhitekt koji je vlastiti ured osnovao 1992. godine. Njegovi projekti različitih su razmjera i namjena; dizajn mu je promišljen, a estetika vrlo minimalistička. On je perfekcionist koji spaja bezvremensku i holističku arhitekturu s prirodnim materijalima, a rezultat je svaki puta zadivljujuć.

Kad je pred njega stavljen projekt penthousea koji vam donosim u nastavku, zgrada je još bila u izgradnji, a prostor samo ljuštura od 220 kvadrata građevine u nastajanju. Kroz ogromne prozore pucao je spektakularan pogled na vijugavu rijeku Scheldt i središte grada Antwerpena.
Prigušena minimalistička paleta boja i materijala odabrana je kako bi se nenametljivo stopila s okolinom i obiljem prirodne svjetlosti. Talijanski vapnenački podovi, zidovi u boji krede i bijele zavjese neutralni su elementi naglašeni drvenim policama i namještajem u američkom orahu te mekim dodirima bronce i mjedi.

“U svakom novom projektu cilj nam je eksperimentirati s pravim materijalima za svaki prostor i ozračje. Krajnji rezultat je analiza nekoliko ograničenja: funkcionalnosti, okruženja i prostora, budžeta, budućih korisnika i dnevne svjetlosti, ali također i nekih subjektivnih čimbenika kao što su osjet, toplina, udobnost, taktilnost i senzualnost. Želimo da naši projekti odražavaju novi način života, a ne da smo pružaju racionalno rješenje prostornog problema.” Hans Verstuyft

Klijenti koji su inače poduzetnici i često na putovanjima, kažu kako su oduševljeni rezultatom koji su arhitekt i njegov studio postigli.

U nastavku slijede fotografije studija Verne Photography.

 

 

 

interior design | Hans Verstuyft / IG

photography | Verne Photography / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *