FRANCUSKO GNIJEZDO U STOCKHOLMU

posted in: HOME TOUR, INTERIOR DESIGN, PEOPLE

Naslov baš i ne daje naslutiti o čemu se ovdje radi, pa krenimo iz početka. Možda ste primijetili, u posljednje vrijeme dosta se vrte reklame branda Hem po društvenim mrežama, pa sam ja to odlučio malo istražiti.

Hem je brand sa sjedištem u Stockholmu koji proizvodi namještaj, pokućni accessores i rasvjetu, od strane obrtnika diljem svojih europskih tvornica. Tvrtka radi s dizajnerima kao što su Max Lamb, Luca Nichetto, Pauline Deltour, GamFratesi i Philippe Malouin, stvarajući ikone, visokokvalitetne komade koji će odolijevati vremenu i prolaznim trendovima.

Jedan od njihovih suradnika je francuski dizajner Paul Vaugoyeau. Zajedno sa svojom suprugom preselio se iz Francuske u Stockholm i uselio se u ovaj lijepi stan na jugu grada. Hem je na svom blogu predstavio Paulov nedavno pronađeni dom, objašnjavajući kako je “dizajnerski dvojac spajao francusku nemarnost (nonchalance) s funkcionalnošću skandinavskog dizajna”.

Interijer je pažljivo i strpljivo uređivan. “Godinama smo sakupljali predmete koji su čekali da ih jedan dan smijestimo u prostor koji bismo nazvali dom”, objašnjava Paul. Neki od njih su zapravo iz Hem-a: All Wood Stool, nekoliko varijanti Last Stool-anarančasti pomoćni stolić, Gemma kutije, Alle stolić i još mnogo toga.

Intervju s Paulom možete pročitati ovdje.

 

Photography I Erik Lefvander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *