DJUPEDALSGATAN 6, GÖTEBORG

posted in: INTERIOR DESIGN

Vikend je iza nas i nadam se da ste se odmorili da nekako prebrodimo i ovaj kišni tjedan koji su nam najavili. Meni osobno kiša ne smeta, a stara skandinavska poslovica kaže: nema lošeg vremena, samo loše odjeće.
Slažete li se i vi s time?

No, bilo kako bilo, ostavit ćemo kišu iza nas i započeti ovaj ponedjeljak jednim predivnim, toplim, monokromatskim stanom smještenim u Göteborgu, gradu na zapadnoj obali Švedske i najvećim sveučilišnim gradom u Skandinaviji.

Moram vam priznati da me jako privlači rad i estetika stilistice Linnée Manaberi koja je zaslužna za izgled stana koji vam danas pokazujem.
Paleta boja koju je koristila je neutralna, crno-sivo-bijeli tonovi upotpunjeni su smećkastim i bež detaljima. Većina namještaja je u crnoj, kao i jednostavna minimalistička kuhinja.
Kutak stana koji mi je posebno zaokupio pažnju je blagovaonica – savršen spoj suvremenih stolica i masivnog rustikalnog stola povrh kojeg visi Flosova visilica Viscontea, dizajn iz 1960-ih godina.

Cijeli prostor je vrlo skladan, suvremen ali i profinjen. Jeste li primijetili galeriju art postera na zidovima, nisu li divni?

Prepuštam vas inspirativnim fotkama u nastavku posta.

 

 

 

 

styling | Linnéa H. Manaberi

photography | Henrik Linden

for Alvhem / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *