CLIFF TOP HOUSE by HARE + KLEIN

posted in: INTERIOR DESIGN

Vjerujem da ste barem jednom do sada naletjeli na Pinterestu, Instagramu ili nekoj drugoj društvenoj mreži na neku od ovih fotografija u nastavku i niste znali gotovo ništa o samome projektu. Odlučio sam vam ga danas predstaviti u nekoliko kratkih rečenica i pokazati vam galeriju fotografija.

Radi se o kući Cliff Top House za koju dizajn interijera potpisuje tim dizajnerica iz Australije koje djeluju pod nazivom Hare + Klein. Studio je osnovala Meryl Hare 1989. godine i od tada nižu samo uspjehe. Ukoliko vas zanima više o samome studiju, njihovoj dizajnerskoj filozofiji i drugim projektima, informacije ćete naći na njihovoj web stranici.

Kuća je, kako joj i samo ime govori – Cliff Top House, izgrađena doslovno na samoj litici u Sydneyju; s jedne strane pogled puca na poznatu plažu Bondi, s druge na Pacifik. Studio Hare + Klein angažiran je kako bi stvorili dom čiji interijer odgovara okolini. “Živimo uz plažu i ovo je naš dom, a ne kuća za odmor”, bio je kratki naputak koji su dizajnerice dobile od vlasnika. Sukladno tome, interijer obiluje prirodnim materijalima i teksturama te je vrlo suzdržan u bojama. Korištena paleta odražava samo boje koje se mogu vidjeti uokolo kuće te na plažama podno litice.

Gledajući fotografije ovog pojekta, jasno je da su se dizajnerice usmjerile na jednostavnost i prozračnost. Ničega nema previše, a ni premalo, rekli bi Šveđani – Lagom. Interijer nudi savršen balans sirovih elemenata poput cementnih podova ili kamenih ploha u kuhinji i kupaonici te topline drva koja se lijepo ističe u detaljima u svakoj prostoriji ovoga doma. Poštujući odnos kuće s morem, dizajnerice su, osim samog dizajna, pažnju također usmjerile i na održivost, kako bi se osigurala trajnost i dugovječnost.
Zajedno s upotrebom organskih materijala i netaknutom prirodom okolnih plaža, Cliff Top House nije samo prelijep dom za život, već i onaj koji će izdržati test vremena.

 

 

interior design | Hare + Klein

photography | Jen Wilding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *