BOŽIĆNA ČAROLIJA BLOGERICE NIKI BRANTMARK

posted in: CHRISTMAS, DESIGN

Ovi predivni kadrovi snimljeni su u domu blogerice i autorice nekoliko knjiga, Niki Brantmark. Engleskinja Niki, osnivačica je i urednica veoma popularnog bloga My scandinavian home o skandinavskom dizajnu i načinu života i već 13 godina živi u Švedskoj.
Adaptirajući se na švedski način života, prvo promatrajući svijet oko sebe, a zatim i prihvaćajući taj umjereni životni stil, zaključila je da je sretnija, smirenija i zadovoljnija. Svoja je zapažanja pretočila u knjigu naslova Lagom: The Swedish Art of Living a Balanced, Happy Life. Knjiga je dostupna u nekim od naših knjižara i veoma popularna u Hrvatskoj.

Riječ lagom, kao i cijeli koncept, dolazi iz Švedske. Iako, baš kao i za hygge, u većini jezika nema jedna riječ kojom bi ju preveli, slavenski jezici u svom rječniku kriju savršeni prijevod – umjereno. Riječ je o načinu života u čijem se središtu nalazi ideja o pravoj mjeri, savršenoj sredini između onoga što nam je premalo i onoga što nam je previše. Iako se na prvu ovaj koncept može učiniti jednostavnim, čak na granici banalnog, u usvajanju takvog načina života mnogi od nas više su puta u životu doživjeli neuspjeh.
Radi se o posvećivanju samom sebi, pronalaženju ravnoteže u svakom aspektu života te rasplamsavanju unutarnjeg zadovoljstva kad je balans postignut. Ovom filozofijom postiže se mir i zadovoljstvo, eliminiranje suvišnog i fokusiranje na potrebno.

Kadrovi njezina doma koje imamo prilike vidjeti u galeriji niže, nježnih su pastelnih tonova upotpunjeni detaljima u boji zlata i jantara od kojih su većina produkti danskog brenda Nordal, te krznom kao neizostavnom skadinavskom dekoru.

Originalni post dostupan je na njezinom blogu.

 

Photography I Niki Brantmark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *