BERLIN CALLING

posted in: INTERIOR DESIGN

Nekadašnji supermarket koji je smješten u prizemlju zgrade iz 1900. godine u berlinskoj ulici Glogauer Straße, pretvoren je predivan stan s radnim prostorom.
Sam projekt potpisuje studio Mar Plus Ask koji čine arhitektonsko dizajnerski duo: Španjolac Mar Vicens Fuster i Dankinja Ask Anker Aistrup. Studio je otvoren 2015. godine u Berlinu i može se pohvaliti brojnim uspješnim i nagrađivanim projektima. Njihovi korijeni utjecali su i na samu estetiku dizajna koji prezentiraju pa bi sam stil mogli nazvati skandinavsko mediteranskim.
Više o utemeljiteljima i samom studiju možete pročitati na linku.

Projekt o kojemu danas pišem karakteriziraju jasne i oštre linije, geometrijski oblici, skladnost i minimalistički pristup dizajnu, prirodni materijali te suzdržanost od boja.
Neke od ikona dizajna koje možemo vidjeti u samome prostoru su i visilice Golden Bell iznad blagovaonskog stola koje je Alvar Aalto 1937. godine dizajnirao za Artek, potom stolice Sawbuck danskog dizajnera Hansa J Wegnera za Carl Hansen & Son, Safari fotelje Kaarea Klinta također za brend Carl Hansen & Son, Mayor sofa dizajnera Arnea Jacobsena i Flemminga Lassena za &Tradition te nešto iz novije ere dizajna – vrlo zanimljiv klupski stolić Piero za koji dizajn potpisuje njemačko-kanadska dizajnerica Joa Herrenknecht za danski brend Boliu.

Ne znam jeste li primijetili usklađenost kuhinjskih ormarića s ormarima u ostatku interijera, svaki detalj pomno je promišljen, isplaniran i funkcionalan.

Brojni tiskani mediji koji su orijentirani na arhitekturu i dizajn, kao i portali, pisali su o ovom inspirativnom projektu iz 2017. godine.
Galeriju fotografija donosim vam u nastavku, uživajte!

 

 

 

interior design | Mar Plus Ask (Mar Vicens and Ask Anker Aistrup) / IG

photography | Piet-Albert Goethals

for Fantastic Frank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *