BEIGE BY EVGENIY BULATNIKOV I EMIL DERVISH

posted in: INTERIOR DESIGN

Prošli post posvetio sam minimalističkom interijeru smještenom na australskom kontinentu; zadržat ću se i dalje na minimalizmu, ali ovog vas puta vodim u jedan interijer nešto bliže nama, u Ukrajinu. Taj je projekt rad mladih ukrajinskih arhitekata Evgeniyja Bulatnikova i Emila Dervisha koji imaju vrlo minimalistički pristup dizajnu, a njihov noviji stambeni projekt – apartman od 106 kvadratnih metara – nešto je sasvim osvježavajuće. Bulatnikov i Dervish zamislili su prostor vrlo ograničene palete neutralnih tonova, stoga je i naziv prikladan – ‘Apartman Beige’.

Prostor se otvara i otkriva eleganciju raskošna interijera, dizajniranog u zemljanim tonovima baršunasto bež boje koji istodobno smiruju osjetila ističući izvorne detalje unutarnje arhitekture. Pažljivo spajanje pročišćene moderne estetike sa slojevima povijesti rezultiralo je savršenim balansom.
Izboru namještaja i ukrasa također je posvećena posebna pozornost, pa tako možemo naći sofu Vladimira Kagana, stolice Pierre Jeannereta, rasvjetna tijela Michaela Anastassiadesa, poput Bob zidnih lampi u kuhinji i Angle visilice u spavaćoj sobi, te kultnu Flosovu Snoopy lampu iz 1967. za čiji su dizajn zaslužni Achille i Pier Giacomo Castiglioni. Spavaćom sobom dominira poluzid od zelenog kamena koji ujedno služi i kao “paravan” koji je odvaja od kupaonice.

Filozofija kojom su se arhitekti vodili vrlo je jasna: ukloniti sve nepotrebno, usredotočiti se na prihvaćanje arhitektonskih elemenata zgrade i stvoriti neometan protok u prostoru. Ako moram sažeti ovaj prostor u dvije riječi, bile bi to: besprijekorno uravnotežen.

Ukoliko vas se ovaj projekt dojmio, svakako predlažem da škicnete Evgeniyjev projekt Mist.

 

Photography I Evgeniy Bulatnikov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *