MJESTO ZA ŽIVOT: THERESE SENNERHOLT

posted in: HOME TOUR

Ako ste se ikada zanimali za skandinavski dizajn, njezino ime vam ne bi trebalo biti nepoznanica.

Naime, Therese Sennerholt svoju je karijeru započela u tiskanim medijima, odnosno u svijetu časopisa koji joj ni danas nisu strani i još i danas se njezin studio susreće i surađuje s mnogima od njih. Više od desetljeća radi kao art director i kreativni savjetnik za veliki broj međunarodnih komercijalnih brendova, a nama možda najpoznatija suradnja je ona sa švedskim brendom H&M Home.

Njezin dom nekada je u potpunosti bio crno-bijeli, a danas nakon što je angažirala studio Lotta Agaton Interiors za pomoć u preuređenju, priča je nešto drugačija.

“Željela sam dom učiniti mekšim. Kada postanete stariji stvari više nisu tako crno-bijele. Prirodan je prijelaz ići prema toplijim nijansama s više drva, bež i smeđe boje.
Jako volim belgijski modernizam nadahnut arhitektom interijera Vincentom Van Duysenom. Ima toplinu i estetiku koja mi zaista odgovara.”

Stan u kojemu živi u vlasništvu je njezine obitelji već gotovo čitavo stoljeće, danas ispunjen stvarima i namještajem koje voli te klasicima koje posjeduje dugi niz godina. Kako sama kaže, priroda njezina posla nalaže da se trendovi mijenjaju sezonski, no njezin osobni stil i afiniteti vrlo su bezvremenski. Corbusierov naslonjač kupila je kada je imala samo 21 godinu.

“Jednostavno sam se zaljubila u njega i štedjela sam dok si ga si nisam mogla priuštiti. Iako se s  godinama moj stil mijenjao, posjedujem nekoliko bezvremenskih klasika koji me prate kroz život.”

Prirodni materijali poput drva koje vidimo u detaljima i namještaju, te topli sivi, bijeli i smećkasti tonovi čine paletu boja i materijala koja sve više osvaja skandinavske interijere.
Prepoznatljiva estetika Lotte Agaton očituje se u svakom kutku ovog interijera i mislim da je suradnja ove dvije iznimno darovite i kreativne žene polučila rezultat koji je teško ne voljeti.
Od klasika još možemo primijetiti sive Utrecht naslonjače koje je dizajnirao Gerrit Rietveld za Cassinu, potom trosjed iz DUX-a koji je rađen po mjeri za Terese, naslonjač PP225 velikog Hansa Wegnera kojeg i sam obožavam ili blagovaonske stolice Standard Jeana Prouvéa za Vitru iz 1934. godine.

U nastavku vam donosim kadrove koje je usnimio fotograf Erik Lefvander za časopis My Residence, od kuda i potječu citati koje sam upotrijebio, uživajte!

 

 

 

styling | Lotta Agaton Interiors / IG

photography | Erik Lefvander

for My Residence

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *