MINIMALIST MONASTERY | DOM KIM KARDASHIAN I KANYE WESTA

posted in: HOME TOUR, INTERIOR DESIGN

Prošlo je već desetak dana u novoj godini, spremam vam puno divnih stvari nadam se da ste se odmorili tijekom blagdana.

Krećemo odmah udarno. Prvi post ove godine posvetit ću domu jednog vrlo zanimljivog Hollywoodskog para, vodim vas u obiteljsku oazu Kim Kardashian i Kanye Westa.

Moram priznati da sam ostao zatečen kada sam shvatio o čijem domu se radi, ne zato što spomenuti par ne volim ili volim – nema to veze s njima, jednostavno interijer mi je djelovao preminimalistički za dom para s malom djecom. U svakom slučaju jako me se dojmio, a ispostavila se točnom i moja pretpostavka da je ovaj ogroman prostor na Hidden Hillsu u Californiji uredio ni manje ni više nego poznati belgijski arhitekt i dizajner Axel Vervoordt.
Axelovi interijeri prava su rapsodija prirodnih elemenata i minimalističke estetike, a zbog njegovih projekata počeo sam više cijeniti i pratiti interijere uređene u duhu wabi-sabija.

Wabi-sabi opisuju kao japanski svjetonazor koji u svojoj biti prihvaća prolaznost, skromnost i povezanost s prirodom, najjednostavnije rečeno – cijeni ljepotu nesavršenog.

Projektu koji ćete vidjeti u nastavku posta Vervoordt je pristupio na vrlo suvremen način s tek pokojim nesavršenim detaljem organskog oblika kako bi “pokvario” tu sliku savršenstva.

Staklena stijena u kupaonici dijeli unutarnji vrlo minimalistički namješten prostor od bujne flore koja se proteže čitavom dužinom prostorije izvan same kuće.
Kuhinja je cijela obložena u svijetlom drvu s metalnim radnim plohama, dok se kroz čitav interijer protežu vrlo nježne nijanse zemljanih tonova.

Ovaj interijer mogli ste vidjeti i u videu 73 Questions koji čuveni Vogue snima s poznatim osobama, a ja sam ga sasvim slučajno našao na Behance profilu mladog ukrainskog umjetnika Romana Huzara.

U nastavku slijede fotografije i video interijera, uživajte!

 

 

 

 

interior design | Axel Vervoordt / IG

first seen on Behance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *