CONCEPT STORE | HOUZ OSLO

posted in: FURNITURE, INTERIOR DESIGN

Houz je norveški concept store smješten u Oslu i prije nekoliko dana preseljen je u novi prostor.

Cijela priča započela je 2013. godine kada je osnivačica i kreativna managerica Linda Veggeland odlučila dati ostavku na dotadašnjem poslu te pokrenuti vlastiti; mjesto koje će se baviti interijerima i u kojemu ćete moći kupiti neke od najljepših primjeraka dizajnerskih proizvoda i komada namještaja. Iznajmila je prostor u blizini mjesta gdje je živjela s obitelji i tada se “rodio” Houz. Tri godine nakon, Houz je dobio i web shop te su proizvodi bili dostupni diljem Norveške.

Kao što sam spomenuo, okrenuli su novu stranicu i prije nekoliko dana trgovina je preseljena na novu lokaciju u povijesnu zgradu Vinslottet izgrađenu 1932. godine u četvrti Osla pod nazivom Løren. U prošlosti je to bila pivovara i znamenitost Osla, a danas su u  obnovljenoj ciglenoj zgradi smješteni apartmani, trgovine i restorani.

“Vjerujemo u domove s osobnošću u kojima se okupljaju obitelj i prijatelji i u kojima se možemo odmarati nakon napornih dana. Najbolji način da se u domu postigne ravnoteža je dobro isplanirani interijer. U Houzu nudimo jedinstven asortiman namještaja i proizvoda za interijer koji stvaraju tu ravnotežu – moderan dom s karakterom i kontrastima. Volimo bezvremenski i klasični dizajn, oblike i funkcionalnost te povijest samih proizvoda. Inspiraciju pronalazimo u svim dijelovima svijeta i nudimo bezvremene komade visoke kvalitete koji se mogu prenijeti na neke nove generacije u vašoj obitelji.”

U nastavku posta donosim vam fotografije trgovine za koju styling potpisuje norveška dizajnerica i blogerica s kojom Houz surađuje već godinama, Elisabeth Heier. Uživajte u ovom malom virtualnom obilasku!

web | HOUZ

instagram | HOUZ

 

 

 

styling | Elisabeth Heier / IG

photography | Ina K.Andersen / IG

for Houz Oslo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *